ONION wol

ONION wol

kwaliteit uit Denemarken

ONION garens zijn gemakkelijk verwerkbaar en hebben een lichte glans. Hun wol die verwerkt wordt met netelvezels in plaats van polyamide (of acryl), is een superalternatief waarbij zij hun steentje bijdragen voor het milieu. Netelvezels nemen niet dezelfde hoeveelheid kleurstof op als wol, waardoor er een heel lichte kleurnuance ontstaat.


ONION besteedt veel aandacht aan dierenwelzijn, mens (goede arbeidsomstandigheden) en milieu (vezels van biologische landbouw, aandacht voor water- en energieverbruik). Deze drie criteria zijn nodig om het GOTS-label* te bekomen. ONION kiest er evenwel voor dit label niet aan te vragen vanwegen de hoge kosten die ermee gepaard gaan. De plaats waar hun garen geproduceerd wordt, is GOTS gecertificeerd.

Het Deense merk geeft tevens de garantie dat hun merinogarens mulesing-vrij zijn. Hun wol gemaakt van kamelenhaar gemengd met merino, is superzacht en heb ik alvast gebruikt voor enkele dekentjes. 


ONION heeft veel verschillende garens in hun assortiment.  Al hun garens zijn organisch en ecologisch verwerkt.
* Wat is GOTS?

Global Organic Textile Standard.

Dit is een internationaal label voor bio-textiel. Het geeft aan dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt, en legt kwaliteitseisen op aan de producten. Dit label is verankerd binnen de Europese wetgeving.


Dit is de website met meer uitleg over de wol met netelvezels: http://www.onion.dk   

       


Onderstaande foto's zijn genomen in het hart van het bedrijf in Denemarken (Nykøbing).

Klik op de foto's om deze groter te zien.